Kategorier
Inredning

Persienner håller solen i Stockholm utanför fönstret

Att skydda möbler, golv och väggar från solens blekande strålar är något många önskar. Med persienner i fönstren skyddas sakerna i bostaden i Stockholm.

Alla älskar inte att möblera om utan flyttar in och låter möbler och mattor stå på samma plats år efter år. Så kommer det plötsligt en dag när man tänker att man ska möblera om eller kanske byta en matta. Det är då man inser att något har hänt.

Väggen runt möblerna har fått en gulare nyans och golvet likaså. Det är för att det ack så härliga ljusskenet från solen är lika förödande som ljuvligt. Solens strålar har en förmåga att bleka möbler, tapeter och golv. Har man mattor på golvet riskerar man därför med flödande solljus att få olika fyrkanter på golvet när man tar bort mattorna.

Persienner – ett sätt att skydda möbler, väggar och golv

Hur ska man undvika ett flödande solljus? Ja, de flesta tänker nog att man löser det mesta med gardiner. Dock blir även de ganska fort solblekta och kommer därför inte skydda lika mycket efter ett tag. Däremot finns det andra saker man kan sätta in för att skydda möbler och annat.

Det handlar om att sätta in persienner i bostadens fönster. Bor man i en bostad med äldre mått kan man inte bara slumpmässigt gå till en affär och köpa persienner. Istället får man vända sig till specialister på persienner i Stockholm som man kan måttbeställa från. Då kommer man att få persienner som passar perfekt i fönstren.